Fotózási / forgatási engedélyek

 

Forgatási és fotózási engedély kiadása

Kommunikációs és közönségforgalmi osztály

valkone.revai.renata@egrivar.hu

 

Forgatási és fotózási lehetőség a Dobó István Vármúzeumban

 

Forgatási, fotózási engedély csak a valkone.revai.renata@egrivar.hu címre küldött levélben kérhető a Dobó István Vármúzeum Kommunikációs és közönségforgalmi osztályától, a kérelmező adatainak, elérhetőségének, valamint a forgatás/fotózás körülményeinek, céljának megadásával (az oldalról letölthető engedélyek kitöltésével), reklám- és játékfilmek esetében a forgatandó film forgatókönyvének, szinopszisának ismertetésével.

 

A felvételkészítés kizárólag akkor engedélyezhető, ha:

 

·         a Vármúzeum megítélését nem rontja,

·         kommunikációs szempontból támogatható,

·         nem akadályozza vagy zavarja a látogatókat, illetve a Vármúzeumban zajló munkát,

·         nem veszélyezteti a Vármúzeum alapfeladatainak ellátását,

·         nem balesetveszélyes,

·         összhangban van a Vármúzeum házirendjében foglaltakkal

 

A forgatás és fotózás térítési díját a Vármúzeum igazgatósága határozza meg, a terület-, eszköz- és szakmai segítség igényének, szükségességnek figyelembe vételével, a felvételkészítésre fordított idő függvényében.

Térítési díj megfizetése nélkül engedélyezhető a Vármúzeum területein a mindennapi tájékoztatást szolgáló dokumentumjellegű, illetve ismeretterjesztő rádió- és televízió műsorok forgatása, felvételek és interjúk, fotó- és riportsorozatok készítése.

Egyéni elbírálásra tanintézmények, szakmai csoportok, valamint mozgás-, látás-, és hallássérült kérelmezők, vagy egyéb módon sérült, hátrányos helyzetű egyének esetében van lehetőség.