XXVII.Végvári vigasságok!

Töretlen népszerűség és nagy érdeklődés övezte a XXVII. Végvári Vigasságok és Régizene találkozót az Egri várban 2023. július 22-én és 23-án!

A család minden tagja talált az életkorának és érdeklődési körének megfelelő programot az erődítés minden szegletében:  hagyományőrző csapatok bemutatói és jó hangulatú komédiái, interaktív kézműves foglalkoztatók, kisállat simogató, zoknicsata, zászlóforgató és tűzzsonglőr produkciók valamint régizene együttesek koncertjei tették felejthetetlenné az elmúlt két napot.

A XVI. századi hadibemutató során a látogatók ízelítőt kaptak egy török - magyar rajtaütés izgalmas eseményeiből, és a korabeli fegyverek hangjából sem volt hiány! Az érdeklődők segítséget kaphattak Gárdonyi Géza titkosírásának megismeréséhez a Géniusz vándorkiállításban, a Dobó-bástyába kitelepült várműhelyben pedig egy inas legény történetén keresztül kalandozhattak a gyerekek az interaktív feladatok, játékok között. A szombat estét egy fantasztikus koncerttel, máglyagyújtással, táncházzal és tűzijátékkal zártuk. Vasárnap nem csak török martalócok, és magyar vitézek, de még a Magyar Nemzeti Táncegyüttes huszárjai is tiszteletüket tették az Egri várban és zárásként adták elő a Táncra magyar című produkciót!

 

GALÉRIA