Megoldódott a Géniusz rejtély!

Augusztus 31-én bezárta kapuit a nagy sikerű Géniusz Vándorkiállítás az Egri várban!  A tárlathoz egy izgalmas játék is kapcsolódott. 

Amiben nincs játék, nincs művészet, vallotta az Egri csillagok című regény írója. Titkosírása egy olyan innováció, amelyben komoly művészeti törekvés rejlik úgy, hogy Gárdonyi eddig kevéssé ismert oldala, a játékossága is döntő szerephez jut. Gárdonyi Gézát körüllengi a titokzatosság, élete, házasságának története évtizedek óta táplálják az őt és a hagyatékát övező találgatásokat, olykor meglehetősen vad elképzeléseket, tévhiteket. A legnagyobb rejtély titkosírását vette körül.

Azok a kedves látogatók, akik megfejtették és elküldték számunkra a Gárdonyi Géza titkosírásával készült, a Géniusz Vándorkiállítást népszerűsítő plakátokon feltüntetett mondatot, egy sorsoláson vettek részt! 
A helyes megfejtés a következő volt:

Eger ostroma, 1552


György hadnagy 5 szerencsés megfejtőt sorsolt ki, nyereményük pedig nem más, mint 5 db, a Vármúzeum valamennyi kiállítóhelyére érvényes, egyszeri belépésre jogosító családi belépő, amelyet 2023. december 31-ig használhatnak fel. A nyerteseket hamarosan írásban is értesítjük!


Gratulálunk!