Megnyílt az V. Országos Akvarell Triennálé a Ziffer Sándor Galériában!

Az idei esemény jelentőségét az adja, hogy ez az országos tárlat, mely először 1968- ban került megrendezésre Egerben, immár a 25 alkalommal mutatja be a magyarországi akvarellisták alkotásait.

Az idei triennáléra 254 alkotó 608 művel pályázott, melyből a szakmai zsűri döntése alapján 125 alkotó 190 műve szerepel a kiállításon.


A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata fődíját a szakmai megnyitót követően Gaál József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, a zsűri elnöke adta át Gulyás Andrea Katalin festőművésznek.


A Kulturális és Innovációs Minisztérium kiemelt díját Orr András festőművész vehette át Dr. Karasszon Ágnes főosztályvezető asszonytól.


A „Pro Arte” Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének díját Baji Miklós Zoltán (BMZ) festőművész érdemelte ki, az elismerést Minczér Gábor alpolgármestertől vehette át.


Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem fiatal alkotóknak alapított díját Kopasz Tamás intézetigazgató Ipach Fruzsina festőművésznek adta át.

Az Országos Akvarell Triennálékon hagyomány, hogy mindig kapcsolódik hozzá néhány kiállítás. Az idén is látható az előző, IV. Országos Akvarell Triennálé nagydíjasának kiállítása. Ványai Magdolna Tér- Improvizációk című minitárlatát az emeleti főfalon tekinthetik meg. A a művésznő életútját Dr. Széplaki Gerda művészettörténész-esztéta méltatta.

A kiállítások megvalósításában fő támogatóink a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia voltak, emellett a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetsége és a Magyar Vízfestők Társsága volt segítségünkre.