Egri vár napja - 2023. október 17.

Méltó módon, színvonalas műsorokkal, kisvitézi próbával, tárlatvezetésekkel, a Heves Vármegyei Értékfesztivállal, hagyományőrzők bemutatóival, és természetesen Dobó István hős várkapitány sírjának megkoszorúzásával ünnepeltük idén az Egri vár napját!

Az ingyenes programokra rengeteg iskolás csoport, egyéni látogató volt kíváncsi határon innen és túl! Vendégeink ezen a napon ízelítőt kaphattak a környező települések gazdag hagyományaiból, megismerhették kulturális örökségüket egyaránt.

A díszünnepségen Minczér Gábor alpolgármester az Egri várvédők hőstetteinek máig élő üzenetéről beszélt. Dr. Ringert Csaba igazgató pedig többek közt a Dobó István Vármúzeum fejlesztéseire, újonnan megnyílt kiállításaira, tervezett beruházásaira hívta fel a figyelmet. Ezt követően a résztvevők katonai tiszteletadás és a hagyományőrző csapatok segítségével helyezték el a megemlékezés virágait a Hősök termében.

Legyenek vendégeink a továbbiakban is, hiszen november közepéig tartanak a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programjai!

Az Egri vár napjáról 3 kis videóval, egy megmérettetés keretében számoltunk be a Múzeumok Őszi Fesztiváljának hivatalos facebook oldalán. Kérjük, hogy támogassanak minket egy szavazattal, hiszen a 48 óra alatt legtöbb like-ot begyűjtő intézmény elismerésben részesül!

Köszönjük a támogatást! LIKE-ra fel!

https://fb.watch/nKbpG8Ks9J/

https://fb.watch/nKqrE5VY2c/

https://fb.watch/nKsagP1Yj2/