Eger és az Egri vár, 1704

Egy új látványossággal, a Dobó István Vármúzeum időszaki, kültéri kiállításával gazdagodott Eger belvárosa

Az egri vár császári helyőrségének egykori parancsnoka, Ferdinand von Zizendorf rajzait bemutató tablók hiteles képet adnak az 1700-as évekbeli városról és az Egri várról is. A mai kor emberét a rajzok mellett látható, jelenkori fotók segítik a tájékozódásban. Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő köszönőjében hangsúlyozta: ez a tárlat vélhetően tovább építi, ápolja az Egri vár kultuszát, hiszen a rajzok hiteles kordokumentumok. Késmárki Zsolt, a Nemzeti Örökség Intézetének emlékezetpedagógiai tanácsadója kiemelte: céljuk, hogy a 83 Nemzeti Emlékhely egy élő közösségi tér legyen. Ennek érdekében Honvédő hőseink nyomdokai címmel új programot indítanak, melynek keretében még több iskolás gyermek látogathatja majd meg ezeket a helyszíneket!

Dr. Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója köszönetét fejezte ki a támogatásért, és arra biztatta a megjelenteket, Eger város lakosait és az ide látogatókat, hogy tekintsék meg a tárlatot és fedezzék fel a letűnt korok már nem látható és még a mai napig is megtekinthető értékeit, épületeit. 

A kiállítás megnyitót egy kurátori tárlatvezetés zárta. A tárlatot 2023. január 31-ig tekinthetik meg a Gárdonyi Géza téren.