Töretlen az Egri vár népszerűsége!

2021. 09. 17.

Egy tájékoztató keretein belül számoltunk be a sajtó munkatársainak szeptember 17-én sikeres nyári szezonunkról.

Fellendülő turizmus

A Dobó István Vármúzeum 2021. május 1-jén, az egri önkormányzati fenntartású intézmények között elsőként nyitotta meg kapuját a látogatók előtt. A védettségi igazolvány meglétéhez kötött beléptetést viszonylag könnyen elfogadták látogatóink, nem okozott különösebb fennakadást a kártyák vagy az applikáció meglétének bemutatása és ellenőrzése sem. 

Büszkén mondhatjuk, hogy már május hónapban 3 ezer fővel több várbarát járt az intézményben, mint 2020. azonos időszakában. Az osztálykirándulások engedélyezésével rengeteg pedagógus választotta és választja még most szeptemberben is úticélként az Egri várat, de a Pünkösdi hétvégén is szép látogatói létszámmal zajlottak programjaink a zord idő ellenére is. Ez a tendencia látszik a júniusi és augusztusi statisztikai adatokat tekintve is.

A turisztikai szezon élénkülésével párhuzamosan, július 9-én sikerült újra megnyitni a Dobó István Vármúzeum főbejáratát, így a vendégek által kedvelt Déli kapun is tudjuk fogadni látogatóinkat. 

Az Egri vár egyik kiemelt, a helyiek és a turisták által is kedvelt rendezvénye a XXV. Végvári Vigasságok két napja alatt közel 8 ezer vendéget fogadtunk, ami szintén kiváló eredmény!

Azt egyelőre még nem látjuk, hogy a féléves kényszerű bezártság, a július elejéig védettségi kártyához kötött beléptetés hogyan befolyásolja az éves statisztikai adatokat.