IV. Országos Akvarell Triennálé pályázati felhívás

2021. 04. 08.

2021. július 24. – szeptember 30. között ismét megrendezésre kerül az Egri Országos Akvarell Triennálé, a Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága szervezésében!

A Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága szervezésében ismét megrendezésre kerül az Egri Országos Akvarell Triennálé.

Az 1968-tól húsz alkalommal biennáléként, 2009 óta három alkalommal triennáléként megvalósult országos tárlat – immár huszonnegyedik alkalommal – ismét áttekintést kíván adni a kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiről.

Az itt olvasható kiírás magában foglalja a pályázati feltételeket, valamint itt letölthető a beküldendő jelentkezési lap is.

Célunk, hogy lehetőséget kínáljunk új tartalmak és formák kereséséhez, új művészi megnyilatkozásokhoz, mint ahogy az egri akvarell kiállítások mindig is egyfajta kísérletező közeget jelentettek ennek a sokféle megoldásra, közlésmódra alkalmas, elsősorban az áttetszőségre építő festészeti eljárásnak.

Az idén is digitális formában kérjük a pályaművek benyújtását!

A válogató zsűri döntését követően és annak megfelelően gyűjtjük majd be a kiállításra kerülő alkotásokat a szokásos helyszíneken: Egerben, Budapesten és Miskolcon.