Esküvő a várban

Dobó István Vármúzeum

HU / EN / PL / DE

3300, Eger, Vár 1.
Tel.: +36/36/312-744
E-mail: varmuzeum@egrivar.hu

Esküvő a várban

Egri Programok

 

Foglalható belső helyszínek:
 

Balassi-terem

A Gótikus püspöki palota alsó szintjén található a Balassi Bálintról elnevezett terem, mely 50 fő befogadására képes.

A falakon elhelyezett fáklya formájú lámpák, a boltívek és a rusztikus bútorok középkori hangulatot teremtenek minden rendezvénynek.

Fegyvertár

A Hyppolit-kapu egykori őrházát 2014-ben rekonstruálták, mely során az épület alapterületét másfélszeresére növelték egy galéria kialakításával. A várfalhoz kapcsolódó helyiség rusztikussága középkori hangulatot teremt. A terem maximális befogadó képessége 80 fő.

Dobó-bástya

A Dobó-bástya rendezvényterme mobil válaszfalakkal, variálható elrendezési lehetőségekkel rendelkezik. A rendezvényen résztvevők kényelméről egy, a teremhez kapcsolódó konyha, külön ruhatár és mosdó gondoskodik. A helyiség egyik oldalán végig szabadon hagyott, természetes mészkő fal látható, mely a bástya építészeti különlegessége. A terem 100 fő befogadására alkalmas.

 

Foglalható külső helyszínek
 

Kovácsok-Lakatosok bástyája

A 16. századi eredetű tornyot az 1980-as években rekonstruálták. A torony tetőszerkezetet kapott, a belsejében kialakított teraszról szép kilátás nyílik a belvárosra. Páratlan helyszín egy romantikus vacsorához, lánykéréshez.

Palotaudvar

A Palotaudvar a vár belső piactere és 1552-ben az egri ostrom több fontos eseményének helyszíne volt. A minden oldalról egy-egy épülettel körülvett udvar fő látványossága a 1470-es években épült Gótikus Püspöki Palota árkádsora, mely gyönyörű hátteret biztosít bármilyen eseménynek.

Zászlódomb

A 16. századi várharcokban a vár délnyugati előterét lehetett tűz alatt tartani ostrom idején. A tüzéreket földdel töltött kasok védelmezték az ellenség ágyúitól. Az ágyúdomb mai nevét az itt felállított nemzeti zászlóról nyerte, mely az 1848-as szabadságharc idején került ki először. A gyönyörű panoráma teszi különlegessé ezt a kültéri helyszínt, 120 fő számára.
 

 

Törökkert

A frissen felújított Törökkert a vár főkapuja melletti, sokszögletes, lőrésekkel ellátott kapuvédő bástya. Az 1596-os ostrom után a törökök építették egy, az ostromban megsérült falszakasz helyére. Ezért városszerte közismert elnevezése a Törökkert lett, melyben 1960-ig egy hangulatos kis kerti vendéglő is működött. Ideális kültéri helyszín egy esküvő megszervezésére, 80-100 fős násznép befogadására. A bástya belső részén körbe futó gyilokjáróról izgalmas látvány nyílik a városra.


Dobó-bástya terasz

A Dobó-bástya terasza pazar kilátást biztosít Eger belvárosára, melyet fokoz a mellvédfal viszonylagos keskenysége, megengedve, hogy egészen a várfal aljáig le lehessen látni. A terasz nyugati fekvésű, ideális kültéri helyszíne lehet egy nyáresti csodás esküvőnek. A terasz befogadó képessége 100 fő.

Szép bástya

A Szép bástya, vagy közismertebb nevén, Kálvária-domb egykor ágyúdombként funkcionált. Az egri vár jelenlegi legmagasabb pontja. A tetejéről páratlan kilátás nyílik a várra, a városra, valamint a Bükkre. Maximális befogadóképesség 120 fő.

Középkori székesegyház, Romkert

A román kori székesegyház romterülete szabadtéri programok megrendezésére ad lehetősséget, mint esküvői szertartások és komolyzenei koncertek. A püspöki építkezések első emlékeit idézi a Rotunda vagy keresztelőegyház egykori épületének alapfalai. A védőtetővel ellátott, hét méter átmérőjű szabadtéri terület esküvői szertartások és keresztelők megrendezésére alkalmas.


 

Kapcsolat:
Duska Orsolya
Tel.: 30/507-8409
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Hírlevél feliratkozás