Hírek

Dobó István Vármúzeum

HU / EN / PL / DE

3300, Eger, Vár 1.
Tel.: +36/36/312-744
E-mail: varmuzeum@egrivar.hu

Hírek

Egri Programok

ACÉL ÉS ARANY

ACÉL ÉS ARANY - Oszmán fegyverkincsek az Iparművészeti Múzeum és a Dobó István Vármúzeum gyűjteményéből  című kiállítás meghosszabbított nyitva tartással, 2018. március 4-ig várja a látogatókat a Dobó-bástyában!

Nyitva tartás változás - Ziffer Sándor Galéria

2017. november 6-tól 2018. március 28-ig megváltozott nyitva tartási renddel várjuk látogatóinkat a Ziffer Sándor Galériában.

Északi kapu

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a várban zajló munkálatok miatt jelenleg az északi kapu felől érkező látogatóink a vár parkolóján át, a Romkerten keresztül tudnak a Vármúzeum területére belépni. A déli kapubejárat továbbra is zavartalanul működik. Megértésüket köszönjük.

Kiállítás a Népmese napja alkalmából

A Dobó István Vármúzeum 10. alkalommal rendezte meg a Népmese napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatát. Benedek Elek , a „Nagy mesemondó” születésnapja állít emléket a magyar népmesék ápolásának, átörökítésének és továbbélésének.

Gárdonyi Napok

A Gárdonyi Napok rendezvényei nem csak az olvasást és a Gárdonyi életművet népszerűsítik, hanem méltó módon ápolják Gárdonyi emlékét. Idén október 18-tól november 7-ig, tematikus programelemekkel emlékszünk a nagy íróra.

Szavazás

A szallas.hu keresi az év turisztikai attrakcióját. A felsorolt 16 látnivaló között az Egri vár is szerepel, szavazni az alábbi linken lehet.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

„Az ajtó nyitva áll” - Múzeumok Őszi Fesztiválja a Dobó István Vármúzeumban 2017. szeptember 15. és november 12. között.

Díjmentes vasúti utazással látogatható az Egri vár

Huszonöt helyszínnel bővült a diákok számára díjmentes vasúti utazással látogatható országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek köre.

Bakó Ferencre emlékezünk

Bakó Ferenc (1917 -1998) néprajzkutató, a Dobó István Vármúzeum alapító igazgatója 100 éve született, ebből az alkalomból 2017. szeptember 26-án múzeumunk emlékkiállítással és konferenciával fejezi ki tiszteletét a tudós emlékének.

Schreiber-Gyermek-Színház Szegeden

A Schreiber-Gyermek-Színház - Mesés papírjátékok című kiállítás 2017. július 12-től Szegeden, a Kass Galériában (Szeged, Vár u. 7.) lesz látható, a Kass János és a Színház című kiállítás mellett.

Elismerés a kazamata kiállításnak

A Dobó István Vármúzeum „Lőporfüst – kövek között” című kazamata kiállítása elismerő oklevélben részesült az Év kiállítása pályázaton!

"A szabadság ott kezdődik..." Az 1956-os forradalom Egerben és Heves megyében

"A szabadság ott kezdődik..." Az 1956-os forradalom Egerben és Heves megyében címmel nyílt kiállítás 2017. március 31-én a Ziffer Sándor Galériában (Eger, Kossuth Lajos utca 17.)

"Repülő nemzet leszünk..."

Kedves Látogatóink!  A "Repülő nemzet leszünk..." című légierős relikviákat bemutató kiállításunk 2017. április 20-tól ismét látogatható, 300 Ft-os kiegészítő jegy megváltásával!

Szeretettel várjuk Önöket!

"Lőporfüst - Kövek között"

Interaktív látványtár nyílt a megújult Kazamatában!
Az utóbbi években nagy változásokon ment át a ma már nemzeti emlékhelyként is ismert Egri Vár.

Hírlevél feliratkozás