Programok

Dobó István Vármúzeum

HU / EN / PL / DE

3300, Eger, Vár 1.
Tel.: +36/36/312-744
E-mail: varmuzeum@egrivar.hu

Egri Programok

Feltöltés alatt!

Feltöltés alatt!

Megközelítés

Gyalogosan:

A Dobó térről a város központjából elindulva a Dobó utcán végigsétálva jutunk el a Tinódi Sebestyén térig, ahonnan már meglátjuk a vár déli bejáratát, melyet egy kis meredek emelkedő után érünk el.


Busszal érkezve:

A buszpályaudvarról kb. 20 perces sétával érjük el a várat. A buszpályaudvarról lefelé sétálva a Bazilika mellett haladunk el, ahonnan kétféle úton is megközelíthetjük a vár déli Tinódi Sebestyén téri bejáratát. Elindulhatunk a Széchenyi utcán a Dobó tér felé, ahonnan a Dobó utcán végig sétálva érjük el a várat, illetve a Líceum épületét jobbra megkerülve a Kossuth Lajos utcán sétálunk a Tinódi Sebestyén térig, a vár bejáratáig.


Vonattal érkezve:

A vasútállomásnál felszállunk egy 11-es, 12-es, 14-es buszra, melyekkel a Gárdonyi Géza Színház megállóig utazunk (2 megálló), majd a Kossuth Lajos utcán sétálva végig, elérjük a Tinódi Sebestyén teret. Amennyiben sétálni kívánunk, úgy a vasútállomást ellenkező irányban kell elhagynunk, s rövid sétával elérjük az Érsek kertet, mely kivezet minket a Kossuth Lajos utcára, innen pedig már ismerjük az utat.


Autóval érkezve:

Két közeli parkolási lehetőséget ajánlunk. Egyik a Bástya utcán, a Gárdonyi Géza Emlékház előtti parkoló, melyet a Szarvas téri körforgalomhoz eljutva, s onnan Noszvaj felé véve az irányt közelíthetünk meg. Így a vár északi kapujához jutunk. A másik lehetőség a Kossuth Lajos utcán található Hotel Unicornis-al szembeni parkoló használata, mely fizetős parkolóhely. Innen gyalogosan érjük el a vár déli bejáratát a Tinódi Sebestyén téren.

Nyomtatás

 

Térkép megnyitása nagy méretben

Köszönjük hogy feliratkozott hírlevelünkre

Köszönjük feliratkozását.

Üdvözlettel:

Dobó István Vármúzeum - Egri vár

Dobó István Vármúzeum
3300, Eger, Vár 1.
Postacím: 3300, Eger, Pf.: 10
Tel.: +36/36/312-744
Fax: +36/36/312-450
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Várműhely és Apródiskola
Tel.: +36/30/815-0959
Cím: 3300 Eger, Dobó u. 12.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 A Dobó István Vármúzeum tagintézményeinek címe:
Gárdonyi Géza Emlékház
3300, Eger, Gárdonyi utca 28.

Ziffer Sándor Galéria
3300, Eger, Kossuth Lajos utca 17.

Valide Szultána Fürdőrom
3300, Eger, Tinódi Sebestyén tér 3.

Telekessy Patikatörténeti Kiállítás - Jelenleg zárva!
3300, Eger, Széchenyi utca 18.

Az Egri dohánygyár története kiállítás
3300, Eger, Törvényház utca 4., Agria Park Bevásárló Központ
 

Hírlevél feliratkozás